C WorldWide Asset Management founded in 1986, is focused and independent asset manager with around USD 200 bn. assets under management. The objective is to deliver consistent, long term asset growth through active investments in listed equities on global stock exchanges. The investment philosophy is based on careful stock-picking, long-term trends, global trends and secular thematic, compounding companies and concentrated portfolios.
Investeringsforeningen C worldwide funds operates within three pillars. Global equities, Stable equities, and emerging markets including a fund fully focused on India.
I Danmark har handel og søfart altid fyldt meget, hvilket har gjort os dygtige til at fragte, ja, hvad som helst. Vores store danske transportvirksomheder ikke bare opererer men dominerer globalt. Vi bliver klogere på, hvilke typer fragt, der findes, hvordan branchen har udviklet sig, og hvad den har i vente - samt selvfølgelig alle aktierne på feltet.
Vi stiller skarpt på boliger og ejendomme og gennemgår de muligheder, der er for at få del i stigningerne på ejendomsmarkedet. Vi vender fordele og ulemper ved at handle udlejningsejendomme, børshandlede fonde, unoterede fonde, enkeltaktier og egen bolig. Sidst men ikke mindst får du en håndfuld farverige fortællinger om tysk betonguld, Hong Kong ejendomme og amerikanske mobilmaster.
Har du helt styr på, inden for hvilke brancher de respektive nordiske lande udmærker sig? Og vidste du, at Sverige sidder på halvdelen af det nordiske aktiemarked, og at Danmark, Norge, Finland og Island dermed tilsammen udgør den resterende halvdel?
Join Inderes community
Don't miss out - create an account and get all the possible benefits
Inderes account
Followings and notifications on followed companies
Obligationer har de seneste 5-10 år nok ikke kunne få pulsen op hos mange andre end vores gæst, men efter at renten er kravlet et godt stykke op over nul, er de endnu en gang blevet et alternativ til aktier. Hør præcis hvordan du får fingrene i de rigtige obligationer i denne episode af Vild med aktier.
Vi retter et kritisk såvel som nysgerrigt blik mod det brasilianske væksteventyr. Det er nemlig ikke lutter glade dage i det store fascinerende land i vest. Den politiske situation gør, at man skal kigge sig godt for, inden man går over vejen og ind på den brasilianske børs.
Vi sætter fokus på bankernes samfundsrolle, prisen på penge, hvorfor staterne redder bankerne igen og igen, og hvorvidt vi behøver at være bekymrede for vores egne indeståender eller ej.
Vi stiller skarpt på overvægt og de wonder drugs, der potentielt kan nedbringe antallet af mennesker ramt af den verdensomspændende fedmeepidemi. I 2030 forventes epidemien at ramme 10 procent af jordens befolkning. Det koster enorme summer at behandle de sygdomme, der følger med svær overvægt, og endnu dyrere er den tabte produktion. I dag er ca. en halv million patienter på de to fedmemedikamenter Saxanda og Wegovy.
Selskaber kan have mere eller mindre kontrol over, hvor meget de kan sælge deres varer for. Hvor mærkevarerproducenter og teknologiselskaber som udgangspunkt har en høj grad af det der kaldes pricing power, har supermarkeder med deres mange konkurrenter nærmest ingen kontrol. Hør præcis hvilke sektorer og selskaber du skal gå efter, hvis du gerne vil investere i aktieselskaber med masser af pricing power.
Hver femte dansker får brug for deres tab af erhvervsevneforsikring. Den type forsikringer tilvælger vi ofte hos vores pensionsselskab, enten gennem en arbejdsgiverbetalt pension eller en vi selv indbetaler til. Men mange af os udnytter slet ikke de muligheder vi har, hverken i forhold til forsikringerne eller selve pensionen. Ved du fx hvordan din pension investeres? Har du de rette forsikringer? Og kender du dine muligheder? Hvis ikke så lyt med, når vi snakker med Mikael Mogensen, cheføkonom hos Mybanker. Din vært er som altid Sarah Ophelia Møss, ansvarlig for finansiel inklusion hos C WorldWide - som udgiver denne podcast.
Hele 40 temaer sætter retningen for, hvordan vi lever, og hvilke aktier vi kan forvente et afkast på de næste 5-10-30 år. I denne episode gennemgår vi de vigtigste temaer og fortæller hvordan du selv kan finde aktier under de enkelte temaer.
Hør Morten Springborg fortælle om én potentiel vej til net zero, når vi i 2050 bliver endnu flere mennesker og derfor udleder endnu mere CO2. Han kommer både ind på de nye mindre atomkraftværker og nedgravning af biokul.
Genopblussen af recessionstemaet har de seneste to uger præget aktiemarkederne negativt og synes at være et tema, som vi skal bære med os ind i starten 2023. Som det er traditionen, har december også budt på strategers forventninger til aktieafkast i 2023. Ret usædvanligt indikerer konsensus meget magre afkast. Det gode er, at de stort set aldrig rammer, men understreger, at 2023 fortsat kan blive et udfordrende år på aktiemarkedet. Noget kunne derfor tyde på, at det igen i 2023 bliver vigtigst at diskutere i hvilke typer af selskaber, man investerer i. Sammen med Jakob Greisen fra Investeringsforeningen Investeringsforeningen C WorldWide tog vi derfor en snak om kategorien stabile aktier, som i 2022 har givet et vist ly mod de negative tendenser. Det er en kategori af selskaber, der historisk har vist en stabil indtjeningsevne i både solskin og regnvejr i verdensøkonomien.
"Big Government" dukker mere og mere op på radaren som et tema i investeringsverdenen. Hør temaspecialist Morten Springborg fra Investeringsforeningen C Worldwide fortælle mere om dette.